De mest bekväma utemöblerna för din stuga

De mest bekväma utemöblerna för din stuga

Solida och robusta utemöbler

Utemöbler och trädgårdsmöbler för stugan eller hemmet. Se vårt urval av utemöbler av hög kvalitet med god hållbarhet och nästan underhållsfria!

Vi på Canadian Outdoor levererar handgjorda kanadensiska möbler till stugan. Oavsett om det är på berget, i skogen eller vid havet. Utanför en stuga är det ofta allra vackrast med autentiska möbler i kraftigt trä. Vädret i bergen kan vara ruskigt. Därför är det viktigt att möblerna tål en stöt. Tre av våra serier är gjorda av ceder. Ett lätt och mycket hållbart träslag med lång livslängd. Detta säkerställer stugmöbler av genomgående solid kvalitet.

Traditionell och tidlös design

Hållbara och solida möbler är bra, men vad händer om du tröttnar på designen och stilen? En stol är sällan bara en praktisk och bekväm sittplats, utan kan också vara ett vackert, dekorativt inslag till uteplatsen. Väljer du utemöbler som både håller sig stabila och fina över tid, har du gjort både ett klokt och miljövänligt val. Det är dock viktigt att komma ihåg att tiden förändrar trender, men traditioner består. Tidlösa, hållbara och traditionella utemöbler får du hos oss. Det bästa av allt är att med tiden kommer möblerna att få en vacker och mer naturlig gråfärg.

Solida och robusta

Möbeln du nu överväger är baserad på gamla hantverkstraditioner som möbelsnickare genom generationer har utvecklat och anpassat för det bästa för dig som ska använda möbeln. Träet är handplockat, designen och konstruktionen är redan kvalitetssäkrade och optimerade, är inte det underbart? Nu kan du istället använda tiden till att fundera över filosofiska frågor istället för hur man skapar en möbel som håller – det har vi redan gjort.

Enkelt underhåll

Kanadensiskt cederträ är känt för sina unika förmågor att ta hand om sig självt. Lite förenklat kan vi säga att träet innehåller naturlig impregnering som gör utemöblerna otroligt underhållsvänliga. Du kan låta möbeln stå obehandlad i flera år, eller du kan behandla den som du önskar. Tidens tand kommer naturligtvis att sätta sitt avtryck på möbeln, men möbelns karaktär och stabilitet kommer inte att påverkas nämnvärt förrän efter två till tre decennier.


Varför välja våra utemöbler till stugan?

Som så mycket annat är stugmöbler bland annat en smaksak. Canadian Outdoors utemöbler är baserade på en ikon inom möbeldesign. Här är några goda skäl till varför Adirondack-möbler kan vara rätt för din stuga:
  • Trämöbler är det allra vackraste och mest naturliga utanför en stuga
  • Unik design som ser bra ut i alla stugmiljöer
  • Adirondack är noggrant konstruerade med tanke på maximal sittkomfort
  • Tre av våra serier är gjorda av nästan underhållsfri ceder
  • Cederträ är ett hållbart, robust och lätt träslag
  • Cedermöbler behöver inte behandlas – de blir naturligt gråa
  • Obehandlade har möbler av ceder en livslängd på över 30 år

Finns det underhållsfria trädgårdsmöbler och utemöbler?

Nå, svaret är nyanserat och påståendet om 100% underhållsfria utemöbler kommer nog aldrig att vara helt korrekt. Alla utemöbler behöver något underhåll, det gäller även så kallade "underhållsfria" utemöbler, men omfattningen varierar mycket. Även om vi på Canadian Outdoor sällan använder ordet underhållsfritt, erfaren vi att det går helt fint att låta dem stå ute, år efter år, utan behandling.

Men vad som är underhållsfritt kan diskuteras. Hos oss får du solida och nästan underhållsfria, alltså någon omvårdnad och kärlek bör du ha. Det är trots allt en levande, organisk möbel i 100% äkta trä, tillsatt vare sig mirakelmedel eller skadliga kemikalier.

Du kommer att behöva rengöra ytan om du vill ha ett rent bord. Låter du blomkrukan stå orörd på bordet över tid, kan du riskera att få märken. Vi går långt i att säga att de är underhållsfria, men normalt slitage undkommer du inte från.

Äldre inlägg Tillbaka till Inspirasjon